33 Google reviews
4.7/5
Search
Close this search box.

Op zoek naar uitgebreid en persoonlijk interieuradvies of een compleet ontwerp op maat?

Onze adviseurs denken graag mee met uw wensen. Dit kan een interieuradvies zijn, maar ook het maken van een keukenontwerp, lichtplan, kleurplan of een compleet ontwerp op maat in 3D uitgewerkt.

Filters
Filters
Categorieën
  • There are no filter terms yet
Te bekijken in de winkel?
  • There are no filter terms yet

Ons assortiment

Lumina verlichting

Lumina verlichting
Lopende acties

over het merk

Lumina verlichting

Lumina is een fabrikant van verlichting met als voornaamste troeven de competentie op het gebied van constructie en kwaliteitscontrole bij het onderhoud van eenvoudige, technische lampen, die zijn voortgekomen uit de visie van Tommaso Cimini. In 1975 creëerde Tommaso Cimini het eerste prototype van de tafellamp Daphine, die werd en nog steeds wordt gevraagd door musea, bibliotheken, ontwerpers en ontelbare particuliere klanten. Zijn vindingrijkheid, creativiteit en kennis van materialen stelden hem in staat de apparatuur in zijn werkplaats aan te passen om de voor de Daphine vereiste vorm te creëren. De middelen waren schaars in die tijd, maar zijn passie voor verlichting was enorm. Alle nieuwe prototypes die in die periode werden gecreëerd, werden mee naar huis genomen en getest onder alledaagse omstandigheden. Zo kon het licht goed worden waargenomen en kon de vorm ergonomisch worden bestudeerd. Deze testmethode wordt nog steeds toegepast. Toen Tommaso Cimini in 1980 Lumina oprichtte, had hij al één principe voor ogen. Dat wil zeggen, functie is wat vorm creëert. Lineair en belangrijk, net als Daphine, werd de iconische armatuur de basis van de geschiedenis van het bedrijf. De wens om te blijven produceren op de plaats waar het bedrijf werd opgericht, het aangeboren vakmanschap en de kwaliteitscontrole zijn 40 jaar later nog steeds de belangrijkste deugden van Lumina. De erfenis van de oprichter is duidelijk aanwezig in de bedrijfscultuur. Met zijn strakke lijnen blijft Daphine een tijdloos symbool van Italiaans design, dat wordt bewonderd door architecten en ontwerpers over de hele wereld.
Ontvang als eerste exclusieve aanbiedingen en informatie over sale items!

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van de laatste sale producten en aanbiedingen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!